Тарикати излизат и влизат в Благоевград без проверка на полицейските патрули, рискуват живота на останалите

Тарикати са намерили начин да излизат от Благоевград и да се качват на АМ „Струма“ , без да преминават през задължителните полицейските проверки и да представят декларация или служебен документ, удостоверяващ належащата нужда от напускане на населеното място, сигнализираха във вестник „Струма“ читатели. Ограничението бе въведено преди 10-ина дни с цел да се намалят възможностите за пренасяне на заразата от едно населено място в друго, но явно стремежът за нарушаване на разпоредбите, та дори и в ситуация на извънредно положение в страната, у някои хора е по-силен, коментираха читателите ни. Така мнозина с вили и имоти, на юг от областния център на Пиринско, бързо са открили трасе, по което „прескачат“ патрулите и свободно се движат до Симитли и оттам надолу и обратно в каквато посока пожелаят. Точният „тарикатски“ маршрут излиза от Благоевград в посока към с. Рилци, оттам завиват към съседното с. Бело поле и завъртат обратно към с. Българчево и в началото на с. Зелен дол се включват в главния път към кръговото кръстовище, по което се включват в АМ „Струма“. Така избягват патрула, който е на изхода на Благоевград към с. Зелен дол, защото той е преди първото кръгово кръстовище, както и втория патрул, който е преди включването на магистралата в Е-79. Гневът на съвестните хора е основателен, тъй като рискувайки сами да се заразят или да разнасят заразата, тарикатите застрашават и всички останали, с които общуват по време и след „бягството“.

Сигналът за нерегламентираното трасе е подаден и на благоевградската полиция, без да е взет под внимание, с обяснението, че не се занимават с всяка кола откъде ще се промушка и бяга.

Пак във връзка с контрола на хората под карантина, благоевградчани сигнализираха, че при проверките на адрес полицаите не изискват документи за легитимация на лицето, като приемат за достатъчно да видят на терасата или прозореца мъж или жена, в зависимост от пола на декларатора. Така на практика се създава възможност едно лице да се представи за друго, за да избегне налагането на санкция.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Петър

    А бе, идиоти?
    Кого и с какво ще застраши чичо ви Пешо ако отиде до вилата си в Железница да глътне малко чист въздух и да свърши някоя работа?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *