Тарт с черен шоколад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • черен шоколад – 400 г (Аз използвах Своге)
  • какаови бисквити – 500 г обикновени (Роден край)
  • краве масло – 125 г
  • сметана – 400 мл
  • ягоди – за украса
  • кит кат – за украса поп чок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо натрошаваме бисквитите. Аз ги натроших с ръце, понеже бисквитките Роден край се меки и става лесно, вие може да ги смелите в блендер, може да ги сложите в торбичка за сандвичи и да ги натрошите с точилка.

Разтапяме си маслото и го добавяме към какаовите бисквитки.

Бъркаме с лъжица, докато се получат влажни трохи. В тефлонова тавичка за торти с подвижно дъно изсипваме сместа, облепяме и стените на тавичката, за да се получи легълце.

Прибираме в хладилника за около 30 минути.

Сметаната изсипваме в купа и разбиваме с миксер за около 3-4 минути, докато се получи пухкава смес.

Шоколада разтапяме на водна баня. Оставяме да изстине за 5 минути и го добавяме към сметаната.

Бъркаме до получаване на гладък шоколадов крем.

Готовата смес изсипваме в тавата с бисквитките и оставяме за още 30 минути в хладилника.

След като е стегнал леко кремът на вкусния шоколадов тарт, нареждаме ягодките и шоколадовите бонбони Кит Кат – Поп Чок бонбончетата.

Прибираме тарта с черен шоколад в хладилника за една нощ.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *