ТВ оператор в Благоевград и съпругата му – детска учителка, с коронавирус

Оператор от РТЦ – Благоевград е с коронавирус. Той и съпругата му, детска учителка, са настанени за лечение в инфекциозно отделение на благоевградската болница. Двамата са в относително добро състояние.

„Тествани са 6-има колеги от екипа на оператора, с които е бил в по-близък контакт, техните проби са отрицателни”, заяви директорът на телевизионния център в Благоевград Валери Яков. „Днес разговарях с колегата по телефона, който е в висок дух, приема нещата спокойно и дори с чувство за хумор. Никой не е застрахован срещу заразата с коронавирус, особено журналистите, които не са ограничили комуникацията си с хората и често пътуват до различни населени места. Преди няколко месеца имахме колеги с коронавирус, които бързо се възстановиха и се върнаха на работа“, заяви телевизионният шеф Валери Яков.

Офисите на телевизионния център в сградата са дезинфекцирани от професионална фирма, която обслужва благоевградските болници. Спазват се и всички задължителни противоепидемични мерки на работното място, но въпреки това вирусът е устойчив и никой не знае откъде може да го прихване.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *