Театрална постановка на Неврокопската гимназия с международно признание, обра аплодисментите на жури и публика

Спектакълът „Кръстопът” на Неврокопската професионална гимназия – Гоце Делчев заслужи международно признание. След представяне на местно ниво постановката на училищния театър „Светилник” с ръководител старши учителят по български и руски език Марияна Малакова доби известност и на софийска сцена. Впечатляващата продукция бе част от конкурсната програма на Международния детски фестивал „Млади таланти”. Фестивалната програма даде среща на талантливи ученици от цялата страна в областите на музикално, театрално, танцово, изобразително, приложно и фотоизкуство.

Със завидно художествено майсторство и творчески потенциал гимназистите актьори на НПГ се превъплътиха в образите на Талевите герои от романа „Самуил, цар български”. Посланията за дълга и отговорността към родната земя, за мир „между людете”, за любовта „като скъп и сладък дар” в човешкия живот предизвикаха възторга на журито и публиката и училищният театър бе удостоен с грамота и плакет за сценична адаптация на художествен текст, сценография и костюми.

„Тази награда е признание и за труда и подкрепата на преподавателите Екатерина Франгова, Елена Иванова, Елена Търтова, Костадинка Караиванова и Фатме Мустафова”, сподели г-жа Малакова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА  

.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *