Топ теми

Тежка авария остави без вода Дупница и селата Джерман, Грамаде и Яхиново

Репортер на „Струма” се свърза по телефона с управителя на ВиК – Дупница Илия Илиев. Ето какво отговори той на въпроса кога ще има вода в чешмите: „Аварията е много тежка. Спукана е тръба с диаметър 20 см, въпреки че водата е насочена на друго място, от тръбата изтича вода. Мястото на аварията се намира на ниска точка и труднодостъпна за техника. Ще се наложи на ръка да се излива бетон, което ще отнеме време. Такава авария не е имало в моята практика. Водата се събира в изкопа и е опасно за работниците. Надявам се до края на деня аварията да бъде отстранена”, заяви вчера за „Струма” управителят на Вик – Дупница Илия Илиев.

Кметът на село Джерман Ангел Цветков пусна вода от резервоара над селото, но според него тя ще стигне за ден. Ако не бъде отстранена аварията, жителите на селото остават без вода в почивните дни.

„Няма цял ден вода във водопровода. Има семейства, които използват вода от водопровода от яз. “Дяково”, но има много семейства, които не са се включили в този водопровод и са без вода. Уведомила съм ги да се запасят с питейна вода”, заяви кметицата на с. Яхиново Софка Скоклева.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *