ТЕЖКИ ВРЕМЕНА! Черни облаци надвиснаха над петрички бизнесмен

Офис, 2 апартамента, ресторант и складове, собственост на „Митекс 1” ЕООД в 3-етажна сграда в центъра на Петрич, построена през 2008 г., са изкарани на пазара за публична продан. Имотите са с различни цени за наддаване, логично най-скъп е ресторантът, чиято площ от 291 кв.м заедно с цялото оборудване е оценена на 185 000 лв.
Длъжникът, който е ипотекирал сградата още в годината на построяването й, всъщност доскоро беше една от най-стабилните петрички фирми, която от 2002 г. се занимава с производство на ориз, пакетиране на захар, зърнени и бобови култури и търговия с хранителни стоки. През 2009 г. 35-годишният й собственик Иван Илиев дори стана победител в
11-ото издание на престижната класация „Топ 100” на Българската търговско-промишлена палата.
Самият Илиев е от петричкото с. Самуилово и още в първите години след регистрацията на фирмата си започна да пакетира ориз, боб, леща и др., внос от Европейския съюз. Имал е и бизнес отношения с Гриша Ганчев. Преди няколко години заедно с шампиона по борба Серафим Бързаков, който е от същото село, станаха основните спонсори на залата по борба на клуб „Калабак”.
Изненадващо обаче през 2011 г.  Иван Илиев бе арестуван за данъчни и митнически измами от полицията в Пловдив. Той е отведен в ареста с постановление на Окръжната прокуратура, която повдигна срещу него две обвинения – за данъчни измами и за участие в организирана престъпна група. Оказа се, че става въпрос за контрабанден внос на 10 тона захар, които мистериозно се стопили от дъжда на пристанище Варна. Тогава по време на полицейската операция с кодовото име „Вносителите“ бяха арестувани 11 души от цялата страна за измами с ДДС на стойност 7,5 млн. лв. при внос на захар. Общата щета за бюджета от четиримесечната дейност на групата бе изчислена на 26 млн. лв.
Както съобщихме, само преди няколко седмици съдебен изпълнител започна разпродажба и на имотите на „Балкан Асет“ АД в Петрич – акционерното дружество, регистрирано през 2015 г. с капитал от 11 540 000 лв., набран от непарична вноска на „Митекс 1“ ЕООД. В момента управител на „Митекс 1“ е Борис Димитров Илиев, който управлява и едноименния спортен клуб по борба.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *