ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ В САПАРЕВА БАНЯ! Газова бутилка гръмна като бомба, изтърбуши къща и рани 5-има

Газова бутилка гръмна като бомба в Сапарева баня и вкара петима в болница, три жени са в критично състояние. Както struma.bg писа, инцидентът стана вчера около 16,30 ч. Взривът разтърсил къщите на ул. “Иван Вазов” в Сапарева баня. Домът на 75-г. Иванка Коляндова е с изтърбушена плоча. Стопанката Иванка, дъщеря й, 56-г. Елка, и мъж и жена, които им гостували, били в една от стаите на къщата, която се отоплявала с 5-литрова газова бутилка, ползвана за котлон. Най-вероятно се е получило изтичане на газ и бутилката гръмнала в стаята. От ударната вълна бетонната плоча над стаята е разрушена. Част от мазилката на къщата е паднала, счупени са всички прозорци. Пострадала е и съседната къща, която е с изпочупени стъкла и паднала мазилка.

Замалко да пострада и съседът, който в момента на взрива бъркал бетон на метри от къщата, но се отървал само с уплаха. Пред репортер на “Струма” той разказа: “Като се взриви газовата бутилка, се чу силен гръм, земята се разтресе. Добре че бях малко по-встрани, иначе имаше опасност някое парче мазилка или стъкло да се стовари върху мен. Влязох вътре след взрива да окажа помощ на съседите. Опитах се да изнеса Иванка от стаята, хванах я за единия крак, но кожата се разпадна в ръцете ми. Грозна гледка. Най-много са пострадали Иванка, дъщеря й Елка, която наскоро я сполетя и друго нещастие – няма и 40 дни, откакто почина мъжът, с когото живееше на семейни начала. В къщата в момента на инцидента имаше 5-има човека. Сред пострадалите е и синът на Иванка Коляндова – Виктор”, разказа съседът на пострадалото семейство.

На мястото имаше пожарен автомобил. Огнеборците не пускаха никого да влиза в къщата. Един час след взрива все още миришеше на газ в района.

След подаден сигнал на тел. 112 на мястото са пристигнали три линейки – една от Спешен център – Сапарева баня и две от Спешен център – Дупница. Иванка, дъщеря й Елка и гостенката им Цветанка Георгиева са транспортирани по спешност в Клиниката по изгаряния в „Пирогов” в критично състояние. Синът Виктор е в хирургия на общинската болница в Дупница с голяма рана на главата от падналата дограма от взрива, по-леко пострадал е другият гост на семейството – Стефан.

Иванка Коляндова дълги години е работила като сервитьорка в “Почивно дело” в Сапарева баня. Синът й Виктор е безработен, не е семеен, дъщерята Елка Коляндова, която е в критично състояние след взрива, е майка на едно дете.

По случая работят криминалисти. По първоначални данни избухването на газовата бутилка е битов инцидент.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *