ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ ПРЕДИ ГОЛЯМО СЪСТЕЗАНИЕ! Благоевградчанинът Й. Николов със счупен таз в тайландска болница след падане с джет, пропуска световните финали

Благоевградчанинът Йордан Николов катастрофира тежко на тренировка с джет в Тайланд и се озова в болница, вместо на предстоящите световни финали по джет ски в азиатската държава на 5-9 декември.

Най-добрият ни състезател отлетя за Тайланд преди няколко дни и трябваше да се подготви по-добре за официалните стартове. След високоскоростния инцидент в тайландско езеро Й. Николов е приет в болница със счупен на две места таз. До инцидента се е стигнало заради повреда в задното управление на джета. Скъпоструващата му състезателна машина също има сериозни поражения.

Благоевградският спортист направи много силен сезон и в България без конкуренция спечели доста стартове. На международно ниво се пусна в Белгия и Хърватия, където на последната надпревара във Вир (Хър) записа 4 първи места от 4 кръга. В Тайланд за българския тим ще карат новата надежда Калин Николов и Алекс Петров, който ще се състезава в категория до 18 г.

Й. Николов тренираше в отбора на 5-кратния световен шампион Гьорги Казца, който е номер едно в последните години. Унгарецът усилено подготвяше нашия състезател в от няколко месеца в Унгария и Франция. В категория Expert Run About Limited, където кара Й. Николов, джетовете са изключително мощни – с по над 450 конски сили.

ИВАН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *