ТЕЖЪК УДАР ПО БЮДЖЕТА! Община Гърмен осъдена да плати 700 000 лв. на бизнесмена Руен Кирев за неразплатени дейности от времето на Ахмед Башев

Община Гърмен трябва да плати близо 700 000 лева на фирмата на бизнесмена Руен Кирев. Окончателното решение е на Върховния касационен съд, а за него съобщи общинският кмет Феим Иса. Частното дружество е работило преди десетина години по проект по програма САПАРД, като е асфалтирало пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица. Тогава се оказало, че строителят е извършил строителни дейности за 400 000 лева повече от предвиденото. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи.

„Руен Кирев оставя фактурата при Ахмед Башев, когато той е бил кмет. Но Башев през 2013 година става депутат и фактурата остава при неговия наследник Минка Капитанова. Тя решила, че няма да плаща тези пари”, сподели кметът на Гърмен.

Бизнесменът Руен Кирев тръгнал по съдебен ред да си търси правата и сега спечели окончателно делото. Феим Иса вече е провел разговор с предприемача. Предстои консултация с юристи. Искането на управника е да се разсрочи плащането на крупната сума до края на кметския му мандат.

„Предполагам, че г-н Кирев ще прояви разбиране и ще се договорим за изплащане на цялата сума в следващите 3 години”, надява се Феим Иса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *