Тези бижута смучат от енергията ни

Смята се, че за нашето самочувствие отговаря неизвестна субстанция, която циркулира в тялото по особени канали. Китайското й название е „ци”, в Индия тя се нарича „прана”. Предполага се, че тази енергия тече по 12 невидими меридиана (линии), които условно съединяват биологично активни точки.

Подобно на гумения маркуч, стягащ артерията, пръстеновидните метални предмети могат да прекъснат енергийните канали, особено при по-възрастните жени. При това верижките и пръстените често не се свалят с дни, седмици и месеци и действието им може да има негативен ефект. Неслучайно някога баронесите и графините носели украшения само по време на тържества и балове, след което ги прибирали в кутии.

Затова пръстените трябва да се свалят поне за 3-4 часа в денонощието. Това не се отнася до обеците – меките части на ушите не се съединяват с енергийни меридиани.

Тези, които обичат да носят верижка, трябва просто да я разкопчаят и да съединят двата края на закопчалката с конец около закопчалката. По същия начин можете да постъпите и с гривната. Кръстчето трябва да се носи на здрава връвчица, а не на сребърна или златна верижка.

За да минимизирате вредата от железни, медни, сребърни и златни пръстени, избирайте ги с камъни без обков. Металът също трябва да е подходящ за вашия организъм. Тази съвместимост може да се провери чрез мускулно тестване – ако един пръстен предизвиква мускулна слабост, значи не е за вас. Бижутата могат и да са полезни за здравето и да имат ефекта на точковия масаж.

За активиране на биологично активните точки често докосвайте с ръка колието, пръстена или обецата си. Обеци в долната част на ухото регулират активността на главния мозък и способстват за подобряване на паметта. Обеци в горната част на ухото могат да предотвратят възникването на херния. Гривна, поставена между рамото и лакътя,  действа благотворно на сърцето и белите дробове. Гривните на китките, както и на глезените, регулират репродуктивната функция, действайки на матката и яйчниците. Пръстен на четвъртия пръст на лявата ръка стимулира половата система. Колие, което стига до нивото на гърдите, е полезно за белия дроб и сърцето. Плътно прилепналото към врата колие може да облекчи работата на щитовидната жлеза.

Пръстени на пръстите на краката стимулират рефлекторните точки на ушите, очите и нервните центрове. С тяхна помощ може да се регулира дисбалансът в слънчевия сплит, да се намалят мускулните болки, свързани с тежък физически труд. Сребърни и медни пръстени, поставени на палеца на крака, помагат за нормализация на повишено артериално налягане и предотвратяват психически разстройства.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *