Тези двама мъже снимаха малки деца в гнусни секс сцени

Служители на специализирания сектор за борба с киберпрестъпността на ГДБОП арестуваха двама мъже от Гоце Делчев заради сексуална онлайн експлоатация на деца, съобщиха от МВР. При акцията, реализирана под наблюдението на Районна прокуратура, са задържани 31-годишният Здравко Мушев и 47-годишният Кирил Тешовски. В дома на първия са открити 2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи изключително брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст до 12 години.
По първоначални данни Здравко Мушев е обменял „колекцията“ си с интернет потребители от цял свят, споделящи неговите интереси. Освен това под фалшиви самоличности целенасочено е използвал Фейсбук за осъществяване на контакти с малолетни и непълнолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски видеоматериали, както и да обменят материали с подобно съдържание.

Кирил Тешовски, използвайки анонимността на интернет сайта, е осъществявал целенасочени контакти с момичета, като се представял за техен връстник. След време, възползвайки се от тяхното доверие, той продължавал комуникацията и в приложението „Вайбър“.

Проведената операция е част от приоритетите на сектор „Киберпрестъпност“ в отговор на изключително опасните криминални посегателства над деца, поясняват от МВР.

След изтичане на 24-часовото полицейско задържане двамата са освободени, съобщи зам. районният прокурор на Гоце Делчев Нели Вълчева. На този етап е привлечен като обвиняем по чл. 159, ал. 4 от НК – разпространение на детско порно, само Здравко Мушев. Дали обаче те само са влизали да гледат порното, или са го разпространявали, ще стане ясно от експертизите, които са назначени в хода на досъдебното производство, заяви прокурор Вълчева.

47-годишният Кирил Тешовски е известен като видеооператора на ромския квартал в Гоце Делчев. Изключително популярен е сред тях и често е канен да снима сватбите и тържествата на хората от квартала. Човек с реноме сред ромите, сочен като тартор на хората от „Кумсала“.

Здравко Мушев се занимава с търговия и има хранителен магазин.

ИЛИЯНА ИЛИЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *