Тези есенни храни удължават живота

Известно е, че есента е богата на сезонни плодове и зеленчуци. Според проучване, публикувано в Британската медицинска справка, консумацията на плодове и зеленчуци намалява риска от преждевременна смърт по различни причини, по-специално от сърдечно-съдови и онкологични заболявания. Както показват резултатите от друго изследване, публикувано в Американския вестник за клинично хранене, дневният прием на 5 дози плодове и зеленчуци допринася за удължаването на живота. Според наскоро публикуваните препоръки на Американската академия по хранене и диететика, е необходимо да се обърне внимание на следните есенни храни:

Тиква – богата на витамин А и фибри, дори може да се добави към хляб и други хлебни изделия;  Цвекло – естествен източник на нитрати в сурова и варена форма;
Пащърнак – съдържа фолиева киселина и целулоза;
Сладки картофи – богати на витамин А, фибри и не съдържат нишесте;
Всяко зеле –  източник са на манган и витамини А, С и К;
Круша – съдържаща голямо количество фибри;
Червени боровинки – спомагат за намаляване на риска от урологични заболявания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *