Тези храни са смъртоносни, а ги ядем всеки ден

Може да предприемете действия, елеминирайки някои от най-токсичните, смъртоносни храни от вашата диета. Вече ви представихме 8 от 16-те най-опасни храни. Предлагаме ви да се запознаете и с останалите осем.

Сладолед

Макар това да е лоша новина за любителите на сладкишите, трябва да се отбележи, че сладоледът е високо масленена храна, без която е по-добре да живеете или доста да намалите консумацията ѝ. Ако ежедневно ядете около чаша сладолед, ще се изложите на риск от висок холестерол и развитие на диабет. По-добре направете свое собствено студено изкушение, като замразите богато на пробиотици кисело мляко.

Сирене

Сиренето – това е удоволствие, което кара всички ни да се чувстваме виновни. Макар и с високо съдържание на калций, тази обичана храна е с високо съдържание и на мазнини и когато се смесва с други храни с висока плътност, тя може да доведе до нездравословно наддаване на тегло, пише zdrave.to. Освен това, за разлика от традиционно направените сирена, видовете, които има в супермаркета, са претърпели огромна обработка и съдържат редица добавки, които могат да причинят рак.

Червено месо

Що се отнася до червеното месо, цялата идея за “умереност” изглежда се изпарява. Като цяло западният свят яде твърде много свинско, агнешко и говеждо месо, което увеличава риска от рак. Тези меса са трудни за храносмилане, да не говорим за дългия списък на променливи, заради храната и условията, при които живеят животните.

Бързи и пържени храни

Независимо дали ядете чипс или пържено месо, всичко, което е приготвено в нездравословно масло, със сигурност е най-смъртоносната храна. В рамките на едно проучване, проведено в областта на храненето, метаболизма и сърдечно-съдовите заболявания, е установило, че когато ядете пържени храни повече от четири пъти седмично, увеличавате риска от затлъстяване, в сравнение, ако се храните с такива храни два пъти или по-малко седмично. По-важното е, че когато консумирате шест пържени ястия на седмица, увеличавате риска от инсулт с 41%.

Бял хляб

Рафинираните зърна са всичко друго, но не и за вас. По време на обработката на бял хляб, например, цялото зърно е фино смляно и така се отстранява част от неговата хранителна стойност. С висок гликемичен индекс този въглехидрат е известен с повишаване на нивата на кръвната захар, повишавайки риска от инсулинова резистентност и свързаните с това усложнения, включително диабет.

Пуканки в микровълновата

Бихте ли искали малко диацетил с пуканки? Това химическо вещество е известно, че разгражда слоя от клетки, който защитава нашия мозък, да не говорим за токсина, известен като PFOA, който се съдържа в пликовете, където се съхраняват пуканките. Вместо това, направете си пуканки по стария, но безопасен начин в тенджера с маслко.

Плодов сок

Вярвайте или не, плодовият сок е смъртоносна храна, заради високото си съдържание на фруктоза. По-голямата част от плодовите сокове не са нищо повече от захарна напитка. Не само това, но тези напитки повишават риска от диабет, както и напълняване. Вместо това консумирайте повече фрешове.

Енергийни напитки

За да са в кондиция, мнозина хора консумират енергийни напитки, за да им дадат толкова нужната енергия. Единственият проблем е, че тези напитки са с високо съдържание на захароза, глюкоза и кофеин. Тези напитки са по същество скъпи химически коктейли. Вместо това започнете да пиете охладен зелен чай, който е богат на антиоксиданти.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *