Тези 5 храни намаляват риска от развитие на рак

Учените са посочили 5 хранителни продукта, използването на които намалява риска от рак. Това е доказано чрез множество научни изследвания.

Боровинки. Те съдържат антиоксиданти, следователно имат същите благоприятни ефекти като портокалите. Антиоксидантите помагат за неутрализирането на свободните радикали – нестабилни компоненти в нашето тяло, които увреждат клетките. А този вид увреждане води до злокачествени новообразувания.

Брюкселско зеле. Той е богат на сулфорафан, което увеличава производството на ензима, отговорен за подобряване на имунитета. Всичко това позволява да се сбогуваме с химикалите, които могат да причинят рак в тялото. Не забравяйте да включите брюкселското зеле в списъка на любимите си ястия.

Джинджифил. Известен е от дълго време като мощно средство, което кара токсичните клетки да се самоубият. Джинджифилът се абсорбира добре от тялото, той значително намалява риска от тумори на яйчниците, като блокира злокачествените клетки на този орган от неконтролираното им деляне и разпространение в тялото.

Зелен чай. Богат на полифеноли, антиоксиданти, има противоракови свойства. Зеленият чай е известен с многобройните ползи за здравето. Наред с други неща, той намалява риска от тумори на белите дробове, черния дроб, хранопровода, устата, панкреаса и простатата.

Портокали. Наситено с антиоксиданти и витамин С, което ви позволява да се борите със свободните радикали. В допълнение, портокалите намаляват риска от други заболявания, като намаляват холестерола, поддържат нормално телесно тегло и укрепват кожата./ Zdrave.to

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *