Топ теми

Тези 6 неочаквани неща убиват красотата на лицето и тялото ни

Тютюнопушенето, неправилното хранене, злоупотребата с алкохол и липсата на упражнения – за никого не е тайна, че тези неща има вредно въздействие както върху здравето, така и върху красотата на всеки човек.
Има обаче редица неочевидни неща, които също влияят негативно на лицето, тялото и цялостното ни благосъстояние. 
Ето кои са шестте неща, които ни загрозяват и състаряват преждевременно:

Твърда вода
Водата с високо съдържание на котлен камък не може да осигури грижа, почистване или хидратация на кожата ви. Освен това твърдата вода може значително да навреди на бариерната функция на епидермиса.

Лош сън
Не случайно много жени, които дълги години са успели да запазят красотата си, казват, че тайната на тяхната привлекателност е здравословният сън. Дехидратацията, сухата кожа и торбичките под очите са последствия от липсата на сън.

Неправилна грижа
Опитвайки се да спестят пари от консултации с дерматолог, момичетата често избират евтини и недоказани продукти за грижа за кожата. В най-добрия случай са безполезни, в най-лошия причиняват дразнене, алергии и възпаления на кожата.

Пасивен начин на живот
Есенно-зимният период не винаги е благоприятен за дълги разходки. Поради това все повече оставаме вкъщи и дори се отпускаме, докато седим пред телевизора, лаптопа или телефона. Заседналият начин на живот влияе не само върху позата, но и върху кожата: тя не получава достатъчно кислород и други хранителни вещества, което я карат да изглежда зле.

Постоянното носене на маска
2020 г. е невъзможно да си представим да излезем навън без маска. При продължителна употреба обаче това лично предпазно средство може да провокира зачервяване, парене и изтръпване на кожата, а също така и обриви.

Температурни спадове
Високите температури в стаята и ниските навън са голямо изпитание за кожата. Не е изненадващо, че тя губи своята привлекателност през зимата. Когато излезете от стаята, кръвоносните съдове на кожата се свиват, за да се затоплят и след това се разширяват в отговор на ниските температури. В резултат на това кожата губи способността си да се регенерира по естествен път.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *