Телевизорът убива секса

Двойките, които се заседяват срещу  телевизора, правят с 6% по-малко секс от тези, които предпочитат живото общуване. Констатацията е на учени от Университета в Делауеър, цитирани от в. “Дейли мейл”.

Екипът от специалисти е проучил изследвания за интимния живот на почти 4 милиона души от 80 страни. Оказало се, че нормалният човек е правил три пъти седмично секс през 2010 година, докато през 1990-а това се е случвало 5 пъти.

На базата на анкети в проучванията експертите стигат до извода, че до голяма степен вината е на масовото навлизане на електронни устройство в ежедневието, особено на телевизорите и смартфоните.

Акушер-гинеколожката Шери Рос е убедена, че недостатъчният интимен живот се отразява зле на цялостното състояние на човека. Ако вместо да прави секс, той се излежава срещу телевизора, хрупайки чипс или нещо друго вредно, със сигурност изразходва по-малко калории.

Освен това се влошава имунната му защита и намалява отделянето на хормона на щастието ендорфин, който е смятан за най-силното и натурално лекарство за организма.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *