
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешко месо – 300 грама
чушки – по 1/2 зелена, червена, жълта
целина – 1 брой
лук – 2 глави
червено вино – 1/2 ч.ч.
моркови – 1 брой
червен пипер – 1 с.л.
доматена паста – 1 с.л.
картофи – 2 броя
дафинов лист – 1 брой
патешка мас – 3 с.л.
заквасена сметана
черен пипер
кимион
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте телешкото месо и го нарежете. Оваляйте го с лъжица брашно.
Нарежете лука на по-едро. В тенджера под налягане сипете патешката мас и запържете лука до златист цвят.
Пуснете вътре телешкото и също го запържете. Добавете едро нарязаните чушки, целина, моркови и картофи. След кратко задушаване прибавете доматената паста и червения пипер.
Сипете виното и щом алкохолът се изпари, налейте вода – колкото да покрие всички продукти.
Затворете капака и засечете половин час от момента на вдигане на налягането.
Сервирайте гулаша топъл, като във всяка чиния може да добавите по лъжица заквасена сметана.
Телешкият гулаш с моркови и чушки е готов.