Refan-728×90-July-2019

Телешки стек от бонфиле с глазирани моркови

Продукти

180-200 г телешко бонфиле 
1/2 голям морков 
зехтин 
сол и пипер на вкус 

За соса: 

100 мл вино Марсала 
50 г масло 
1/4 кубче телешки бульон

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите на пръчици. Стека го овкусяваме в сол и пипер. На тиган на силен огън слагаме бонфилето, като след 30 секунди намаляваме котлона. (За “rare” готвим по 3 минути от страна, за “medium” по 6-7 мин., за “welldone” 10- 11 мин. На снимката е “rare”).

Докато стекът се готви, в друг много загрят тиган слагаме морковите и ги сотираме за около 1-2 мин., след като телешкото е готово. Вадим от тигана и го оставяме в чиния да почине за 5 мин. 

През това време правим соса. Слагаме виното в тигана от стека, добавяме 1/4 телешки бульон и оставаме да редуцира на половина. Изключваме от огъня и добавяме студеното масло. Аранжираме чинията по наш избор и сервираме.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *