Телешко варено

Необходими продукти:

около 1/2 кг. телешко месо за готвене

1 глава кромид лук

10 зърна черен пипер

5-6 средно големи картофа

2 моркова

1 глава целина

2-3 стръка магданоз ( само листата )

1 кубче телешки бульон

4 с.л. олио

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото, нарязано на по-големи парчета се слага да ври в тенджера под налягане, заедно с 4 с.л. олио, лука нарязан на колелца, сол и зърната черен пипер за 40 мин, след като започне да ври. Вече свареното месо се изважда в купа, а бульонът се прецежда.

Зеленчуците се режат на едро и заедно с подправките и месото се слагат в бульона. Ако е необходимо се долива още вода. Овкусява се със сол и черен пипер и отново ври 20 мин. в тенджерата под налягане.

Супата се сервира гореща с украсена с магданоз

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *