Топ теми

Телешко с грах

Необходими продукти:

телешко месо 500 грама

грах 800 грама

лук 2 броя(или една връзка пресен лук)

моркови 2 броя

домати 3 броя

олио 1/2 чаена чаша

червен пипер 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Измивате месото, нарязвате го на едри кубчета. Почиствате и нарязвате на ситно лука, след което в тенджера сгорещявате олиото добавяте лука и месото и запържвате за около 3-4 минути, след което добавете вода, която добре да покрие месото и оставете на къкри на слаб огън за около час, докато се свари. От време на време разбърквайте и внимавайте месото да не остане без вода, ако е нужно долейте.

Почистете морковите, нарежете ги на ситно и ги добавете към телешкото. Идва моментът, в който трябва да добавите граха. Най-добре е да ползвате замразен грах, тъй като той увира най-бързо, но ако имате под ръка грах в буркани, то спокойно можете да използвате и него. Добавете червения пипер и 1 чаена лъжица сол, добавете и почистените и нарязано на ситно домати, и оставете ястието да ври на слаб огън. След около 5-10 минути телешкото с грах ще е готово.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *