ТЕНДЕНЦИЯТА ЗА БАЛОВЕТЕ! Небрежни кокове и букли в стил 80-те години – хит сред абитуриентките в Разложко, всички масово залагат на изкуствени мигли…

Небрежни кокове, къдри в стил 80-те години, естествени букли и масивни бижута са тенденциите за абитуриентските балове в Разложко тази година. Предпочитанията на младите дами са доста различни, а някои от тях отново ще наблегнат на т.нар. екстеншъни, или удължители за коса, които бяха хит преди няколко години, но се оказа, че все още не са отживелица. Небрежните кокове също се котират и тази година.

Миналата година от бранша отчетоха, че предпочитанията на абитуриентките са насочени към прически, които отиват по-скоро на жени на средна възраст, отколкото на тийнейджъри, но тази година в тази насока има промяна и според стилистите зрелостничките ще заложат на по- младежки вид.

Наблюдава се и тенденция към промяна на мисленето им. Докато доскоро те отказваха съвет, сега са склонни да се консултират за вида на прическата и да приемат съвети от специалистите. А те са на мнение, че красотата на една млада девойка не се крие в претруфената прическа, а в младостта й, и съветват абитуриентите да наблегнат на по- семплите прически и да бъдат максимално естествени.

„Прическата много зависи от роклята, но като цяло предпочитанията на голяма част от абитуриентките тази година са към пуснати коси с удължения и букли и леко прихванати отстрани. Три от абитуриентките, които са при мен, ще бъдат с удължители. Тепърва ще започнем с пробните прически, но от предварителните разговори предпочитанията са насочени натам. Моите наблюдения са, че след вълната на кокове през последните пет години доста абитуриентки вече искат не тежка, официална прическа, а по-естествена и повече се държи на ефекта на роклята. Малко са младите хора, които знаят какво искат и коя прическа ще отива на роклята. Повечето разчитат и се доверяват на съветите на фризьора. Бих посъветвала всички абитуриенти да се доверят на стилистите си относно визията, за да се избегнат масово еднакви прически.

Относно грима – категорично тежкият грим е предпочитан за балната вечер. Изкуствените мигли също все още са хит сред младите и мисля, че почти няма да има абитуриентка, която да не е с изкуствени мигли. Рядко са момичетата, които искат да изглеждат по-естествено и по-семпло по отношение на грима. Но това пак зависи от роклята. Ако тя е по-натруфена и по-пищна, трябва прическата и гримът да са по-семпли и по-умерени”, каза Елеана Тошкова, която е в бранша от доста отдавна.

„Ниски кокове, много небрежни, както и пуснати коси с къдри, леко прихванати отстрани – това са предпочитанията от абитуриентките, които са се доверили на мен тази година. Прави ми впечатление, че се интересуват, за да видят коя прическа би им подхождала на роклята и на формата на лицето, което също е много важно. Предвид факта, че в интернет може да се намери всичко по всякаква тема, мисля, че се ориентират много добре в избора си и специално на мен рядко ми се случва да давам съвети. Обикновено изборът, който са направили, е добър”, каза Петя Кехайова, която е възпитаничка на Професионалната гимназия по текстил и облекло в Благоевград, а преди няколко години, още като ученичка, спечели първото място в категория „Подстригване” на 20-ия фестивал на прическата и красотата в Пловдив.

Иначе от бранша коментират, че абитуриентите не пестят пари на родителите си по отношение на грим, прическа и маникюр.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *