Тенис турнирът на вестник “Струма” се превърна в истински празник за малки и големи! Пепи Магията с дъщеря си Елис спечелиха най-масовата надпревара в “Струма къп” – дете с родител

Участниците впечатлени от перфектната организация и
награди, категорични са: Пак ще се включим догодина

Десетки любители на тениса се включиха в поредното 5-о издание на турнира “Струма къп 2019”, който се проведе на кортовете на Американския университет в Благоевград. Инциативата на най-четения вестник в Югозападна България – “Струма”, в партньорство с ТК “Благоевград” привлече родители и деца и се превърна в истински спортен празник за малки и големи.

“Благодаря ви, че всяка година уважавате събитието, отдавайки внимание на спорта. Именно тенисът е играта, която може да откъсне децата от компютрите”, обърна се към участниците управителят на вестник “Струма” Теодора Томова.

Празникът започна с играта “Аз мога”, в която майки, бащи и деца демонстрираха точност, бързина, ловкост, взривна сила и изобщо необходимите за тениса двигателни качества. По този повод Руен Калибацев от ТК “Благоевград” се пошегува, че в подвижните игри могат да участват и майки с токчета, за да покажат на децата си как не трябва да се спортува. При родителите с най-много точки от комлексните задачи първото място заслужи Лъчезар Войнов, който е син на първия директор на Езиковата гимназия в Благоевград Борис Войнов, а при подрастващите Виктор Манов.

Привържениците на аристократичния спорт мериха сили в отделни надпревари индивидуално, по двойки и във възрастови групи – състезатели до и над 12 години.
Изиграните тайбреци до 10 точки бяха наситени с много емоции, атрактивни разигравания, ефектни удари, а публиката аплодира сърцатата игра на всички участници. Като на състезание не липсваха и неподправени детски сълзи на разочарование от загубените мачове, но те бързо бяха изтрити от щедрите подаръци на разигралата се томбола, която съпътстваше мероприятието.

За шампионите организаторите бяха осигурили купа с грамота, книги, стек сокове, комплект от А1, както и мобилен телефон, а присъстващите останаха впечатлени от раздадените награди. Своя принос спортният празник да се превърне в незабравимо преживяване дадоха спонсорите на проявата Банка ДСК, А1, издателска къща “Хермес”, “Екоботълс”.

В турнира до 12 години на първо място се класира Елина Радева, следвана от Костадин Манов. В група “В” – деца над 12 години, победата заслужи Иван Шопов с подгласник Виктория Драганова. Изключително емоционална бе и най-масовата надпревара – дете с родител. Там след оспорван финал Елис Бакалова и баща й Петър Бакалов, популярен сред благоевградчани като Пепи Магията, се наложиха над миналогодишните шампиони Елина и Ради Радеви. Все пак тандемът Радеви си тръгна с две купи – от идивидуалната победа на Елина и второто място на двойки, а за да ги подкрепят, на корта бе цялото семейство начело с основния тенисист в семейството – сина Марио Радев, който уверено върви към световния елит в този спорт.

“Включих се в турнира най-вече заради детето. Впечатлен съм от организацията, от нивото. Със сигурност догодина ще участваме пак”, сподели бащата победител Петър Бакалов.
За първа година заради големия интерес бе организиран и турнир само за родители. След оспорван финален тайбрек с резултат 10 на 8 точки на първо място се класира репортерът на вестник “Струма” Станислава Далева, а не по-малко достоен за победата бе и опонентът й на корта Борислав Димитров, който е бивш професионален състезател и първият шампион по тенис на Благоевград.

“Всички вие се изявихте и играхте по начин, с който може да се гордеете, че практикувате този спорт. Всяка победа и загуба имат своята стойност, а битките каляват човек”, поздрави участниците пионерът в тениса на корт в Благоевград Руен Калибацев. Треньорът в ТК “Благоевград” издаде в аванс, че преди началото на учебната година заедно с вестник “Струма” ще бъде организиран и друг подобен турнир, в който могат да участват всички деца на Благоевград.
МАРИЯ ПЕТРОВА

Десетки любители на тениса се включиха в поредното 5-о издание на турнира “Струма къп 2019”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *