Терапия със солена вода спасява от 10 болести

Повечето хора са свикнали да мислят, че единствено чистата вода е лечебна, но солената вода също има какво да даде на тялото ни. Лечението с вода и сол е част от учението на д-р Ферейдун Батманжелидж – американски терапевт от ирански произход, известен с книгите си „Тялото жадува за вода“ и „Вие не сте болни, вие сте жадни“, както и с други трудове, отнасящи се до същия вид терапия.

Известният лекар твърди, че използването на вода с добавянето на малко количество сол в нея не само че е добре за самочувствието, но и може да предпази и да лекува редица болести. Начинът му за лечение с вода и сол се основава на простата истина, че много болести се появяват заради обезводняване на организма. Солта във водата помага на течностите да не напускат бързо тялото и това подобрява оводняването на органите. Сред болестите, които лекува и от които предпазва лечение с вода и сол, е артритът.

Според доктора артритът е признак на недостиг на вода в ставите. Други болести, които се повлияват отлично от поемането на солена вода за пиене, която някои наричат жива вода, е срещу болките в гърба, които всъщност възникват вследствие на дехидратация в областта на гръбначния стълб, пише ретро. Ангината също е болест, която се повлиява отлично с лечени с вода и сол. Според д-р Ферейдун Батманжелидж ангината е признак за недостиг на вода в сърцето и белия дроб. Добър резултат терапията му показва и при болни от диабет, които имат рязко подобрение след 30-я ден на лечението. Същото важи и за пациенти с високо кръвно и хроничен гастрит.

Методът за лечение с вода и сол трябва да се прави постепенно с увеличение на приемането на солена вода, докато болният не се излекува. Това не изключва и пиенето на други лекарства, но в разумни граници. Мигрена, колит, астма също могат да бъдат излекувани само чрез лечение с вода и сол. Всяка една от тези болести сигнализира за липса на течности в мозъка, очите, червата, както и от обща сухота на тялото.

В своите книга д-р Ферейдун Батманжелидж дава и формулата и схемата за употреба и лечение на вода и сол. На 2-3 литра вода се слага 1 чаена лъжица или 3-4 грама сол. Това количество трябва да се пие всеки ден. Своята теория той взаимства от древните японски методи, които също влияят оздравително на организма. Тяхната схема на лечение не съдържа сол, но също дава отлични резултати в борбата с тежки хронични заболявания. Ако искаме да сме по-здрави, японците съветват да приложим следния метод: след като станете сутрин, преди още да си измиете зъбите изпийте 4 чаши от по 160 мл. топла вода.

Измийте си зъбите, но не яжте и не пийте нищо друго поне 45 минути след това. След като закусвате не пийте нищо поне 2 часа. Това важи и за всички хранения изобщо, тъй като пиенето на вода след ядене разрежда храносмилателните сокове и нарушава работата на стомаха.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *