Тереза Мей се просълзи, докато си тръгваше от британския парламент

Британските депутати изпратиха станали на крака и с овации напускащата поста министър-председателка Тереза Мей, когато тя си тръгваше от камарата на общините след днешната й последна и на моменти емоционална поява като лидер, предадоха Ройтерс и БТА.

62-годишната Мей изглежда се опитваше да сдържи сълзите си докато си тръгваше, когато спря, за да се ръкува с председателя на камарата Джон Бъркоу.

Депутатите обсипаха с похвали, укори и словесни нападки Тереза Мей, докато тя за последен път отговаряше на въпроси по време на парламентарния контрол в качеството си на премиер, преди да предаде поста на Борис Джонсън, предаде ДПА.

“Отдавам дължимото на нейното чувство за обществена отговорност”, заяви лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който отново призова за парламентарни избори. Той каза, че се надява Мей, която ще остане член на парламента, да се “опълчи на безразсъдните планове на нейния приемник”, очевидно имайки предвид обещанието на Борис Джонсън да извади Великобритания от Европейския съюз до 31 октомври със сделка или без сделка.

Тереза Мей заяви, че след оставката си ще продължи да изпълнява задълженията си като депутат в Камарата на общините, съобщи ТАСС.

“След като изпълня задълженията си ще имам аудиенция с кралица Елизабет Втора, а след това ще продължа работа в тази камара като редови депутат”, каза тя.

Мей се съгласи да подаде оставка през май, след като не успя да получи парламентарна подкрепа за сделката си за Брекзит, договорена с Брюксел, припомня ДПА. Тя изтъкна днес в парламента, че е “работила неуморно, за да получи добра сделка за Великобритания”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *