Refan-728×90-July-2019

Термометърът в Сандански закова 41 градуса, търговци се оплакват: Нямаме и лев оборот

Термометърът на сградата на община Сандански вчера в 14.00 ч. отчете температура на въздуха 41 градуса. Тази температура се поддържа вече три дни. Улиците в курортния град от 14.00 до 17.00 ч. са пусти, установи репортерска проверка.

Търговката Валя Костадинова коментира: „В Сандански сме свикнали с тези температури. Лошото е, че не затваряме магазините, а седим на столовете и с часове напразно чакаме клиенти. Не е новина, че температурата е 37 градуса на сянка, а че от началото на месец август не съм регистрирала нито лев оборот. Това е лошата новина. Но стоим в магазините с колегите и се надяваме, че някой ще влезе…”.

Най-оборотни през вчерашния ден бяха търговските обекти за продажба на сладолед и минерална вода. Всеки един преминал през главната търговска улица се разхлаждаше със сладолед.

Местното население е свикнало с тези температури. Туристите през месец август избягват да посещават града и околностите. Търговците се надяват на оборот около най-големия християнски празник Света Богородица. В 16 населени места в община Сандански се провеждат селски събори, сред тях са Плоски, Дамяница, Игралище, Лозеница, Ласкарево, Катунци, Любовище, Кръстилци… 

Улиците в курортния град са пусти

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *