HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ТЕРОР В АНГЛИЯ! Взрив на концерт на Ариана Гранде в Манчестър, десетки убити и ранени

Експлозия прекъсна концерт на американската певица Ариана Гранде в Манчестър тази вечер, предаде Би Би Си. При атаката са загинали 19 души, а около 50 са били ранени.

Говорител на Ариана Гранде заяви пред британските медии, че певицата е добре и е отведена на безопасно място. Официално изявление от нея все още няма.

Певицата е популярна най-вече сред младежите, като на концерта й са присъствали предимно тийнейджъри и родители с деца.

Властите разглеждат инцидента като вероятна терористична атака. Източници от американското разузнаване твърдят, че става въпрос за атентатор самоубиец, но тази информация не е потвърдена от британските власти.

Взривът е станал в края на концерта, организиран в “Манчестър Арена”. Залата е с капацитет 21 хил. души.

Анализатори отбелязват, че времето на експлозията е много добре планирано, защото именно след концерта хората се отправят към щандовете с официален мърчъндайз, разположени във фоайето на сградата.

2111373976.png

Свидетели разказват, че чули силен взрив откъм фоайето на сградата точно когато хората започнали да напускат залата.

Целият район около “Манчестър Арена” е отцепен. Залата се намира в близост до жп гара, която също е затворена. Местните власти съветват хората да не се доближават до мястото на взрива от съображения за сигурност.

Експлозия в Манчестър

По-късно сапьори извършиха контролирана експлозия на изоставен багаж в близост до залата. Първоначалните данни, че става въпрос за второ взривно устройство не се потвърдиха.

В социалните мрежи се появиха съобщения от родители, които все още не могат да се свържат с децата си, които са присъствали на концерта на американската певица.

Хотели, ресторанти и клубове в близост до концертната зала отвориха вратите си и прибраха бягащите от концерта.

Експлозия в Манчестър

Потребители в “Туитър” започнаха да използват хаштага “стая в Манчестър”, предлагайки домовете си на всеки, който не може да намери близките си и няма къде да пренощува.

“Фейсбук” активираха функцията си “Сейфти чек”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *