HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Те са гордостта на Строителния в Благоевград, вижте ги

64-ма възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград получиха дипломите си на тържествена церемония. Освен с документ за средно образование много от дванадесетокласниците си тръгнаха със свидетелства за професионална квалификация след успешно издържан теоретичен и практически изпит. Директорът инж. Евтимка Митева поздрави завършващите и допълни, че над 78% от тях продължават образованието си в университети.

С решение на педагогическия съвет 4-ма абитуриенти с успех над 5.50 – Мария Радичева, Денис Камарски, Йоанна Филипова и Катерина Божинова, бяха наградени с ваучери,  с които да си купят книги. Отличник на випуска с диплома 5.86 е Мария Радичева от Благоевград, специалност „Строителство и архитектура”. Тя сподели, че не е изпитвала затруднения по време на 5-годишното си обучение и че всеки неин успех е плод на упоритост и постоянство. Съученикът й Денис Камарски от с. Плетена, чиято майка е учителка, завършва с 5.78, пък призна, че най-трудно му било физическото, където изкарал оценка „Мн. добър” /5/. Вчера малко преди връчването на дипломите Денис бе на кандидатстудентски изпит в УАСГ – София, където иска да продължи образованието си.

Заедно със 39-имата бъдещи строители и архитекти дипломи взеха и 15 геодезисти. „От специалните предмети най-труден ми беше картографията, но той е много важен. Изключително полезни бяха и изнесените практики, на които натрупахме знания и опит”, сподели Николай Кръстев от специалност „Геодезия”.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *