Те ще изкарат чудесни празници! Кмет от Пиринско гушка 2200 лв. за Коледа, намазват и селските първенци

ОбС – Гърмен се прояви като щедър Дядо Коледа, гласува на последното си заседание празнични бонуси за селските и общинския кмет, които възлизат на 12 525 лв. Допълнително върху заплатите си първенците на общината ще вземат от 700 лв. до 1030 лв., а кметицата Минка Капитанова – 2200 лева.

С бонуси в размер на 700 лева ще се сдобият кметовете на Крушево Ангелина Качамакова, на Ореше – Ракип Камбуров, на Балдево – Илиана Гюрнева, и на Марчево – Розен Марчев. С 20 лева повече ще получи колежката им от Скребатно Даниела Пидева. 840 лева ще вземе най-младият кмет в общината – Мехмедали Хаджиев от Горно Дряново.

900 лева заплата и 900 лева допълнително възнаграждение следва да получат управниците на Долно Дряново – Ваит Молахасанов, и на Хвостяне – Сейхан Ахмедов. 920 лева пък е бонусът на кмета на Осиково Митко Дедьов. Колежката му от Дъбница Синем Бекирова ще се разпише срещу 950 лева допълнително, а Тюркян Ходжова от Дебрен – срещу 980 лева. Най-много ще получат кметовете на Огняново Димитрия Гюрова и на Рибново Феим Иса – съответно 985 лева и 1030 лева.

Както вече „Струма“ писа, предложенията за допълнителни възнаграждения бяха отправени от председателя на ОбС – Гърмен Исмет Узунов и от кмета на общината Минка Капитанова. Мотивировките бяха свързани с това, че общинската управничка е работила всеотдайно за подобряване на социално-битовите условия за живот в общината и спазвала сроковете за различните програми и проекти на родопската община.

Кметът Капитанова от своя страна пък предложи и нейните колеги по села да бъдат наградени за това, че с работата си съдействали за увеличаването на събираемостта на местните данъци и такси в управляваните от тях населени места.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *