Refan-728×90-July-2019

Тиганици с пудра захар

Продукти

3 яйца 
1 ч.ч. кисело мляко 
2 и ½ ч.ч. брашно 
щипка сода за хляб
щипка сол 
щипка захар 
1 бр. бакпулвер 
олио 

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб. Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и разбъркваме всичко много добре с лъжица. Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни. Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айрян. Да ви е сладко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *