Тиганици

Необходими продукти:

  • 7 с.л. брашно
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 250 г сирене
  • 3 бр. яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

В купа натрошаваме сиреното на дребно, прибавяме яйцата и разбъркваме. Към сместа добавяме киселото мляко, брашното и равна чаена лъжичка бакпулвер. Добре е сиренето да бъде по-твърдо, а киселото мляко по-гъсто. Разбъркваме отново. Трябва да се получи не много гъста, но не и рядка, лепкава смес.

В нагорещен с малко мазнина тиган добавяме по супена лъжица от сместа, така че да се оформят малки кръгчета. Формата не е задължително да е идеална, в това е чарът на тези тиганици. Когато придобият златист цвят, което става за минута-две, обръщаме от другата страна и отново пържим до златисто.

Когато ги извадим може да ги поставим върху кухненска хартия, която да попие част от излишната мазнина.

Може да хапвате тази приятна закуска топла или пък студена. Тиганиците се съчетават страхотно с кисело мляко или сирене, за тези, които предпочитат соленото, но също и с любимото ви сладко, достатъчно вкусни са дори да решите да не ги гарнирате с нищо.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *