HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тийнейджъри дават безплатни уроци по снукър в центъра на Кюстендил

Кюстендилските тийнейджъри Даниел Младенов и Дейвид Давидков и техният треньор Юлиян Петров обучаваха безплатно на снукър малки и големи в областния център. Масата бе монтирана в градинката пред общината. Д. Младенов /16 г./ е възпитаник на ПМГ “Проф. Ем. Иванов”, от 4 г. се увлича по снукъра.
“Джентълменски спорт, който те учи да уважаваш противника. Не знам кой ме запали, може би като гледах по телевизията. Открих, че има клуб в града. В Кюстендил условията са много хубави, има две игрални маси. Ако се открие възможност, бих станал и професионален състезател”, каза Д. Младенов, който е участвал на много турнири в България.
Приятелят му Д. Давидков /15 г./ също тренира от 4 г. “Мисля, че се справям добре, тренирам пет-шест пъти в седмицата. За да се научиш, ти трябва поне една година. Искаме да популяризираме спорта в града, затова поставихме и една малка маса. Повечето хора в Кюстендил дори не знаят какво е снукър”, заяви Д. Давидков.
Ю. Петров пък се запалил още преди 1990 г. от големи имена. “Започнахме тази инициатива като продължение на идеята на българската федерация и ММС за демонстрации в четири града, така че да привлечем интереса на децата и да ги откъснем от неприятни зависимости. Клубът в Кюстендил е направен преди 6-7 г. от кмета на село Граница Лъчезар Гергов. Поех го аз, минаха много таланти. За жалост, като станат на 18 г., излизат от града. Да провокираш някого да играе е трудно. Малко е като математиката, не може да накараш някого да учи математика, или я харесваш, или не. Повече снукър за по-мирен свят”, обяви Ю. Петров.
В демонстрациите се включиха двама от най-добрите български състезатели – Братислав Кръстев и Георги Величков. Бр. Кръстев е и първият лицензиран треньор по снукър у нас.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *