Тийнейджъри на велосипеди тормозят шофьорите, крадат капачките на автомобилните гуми и бягат

Шофьори от Кюстендил вдигнаха ръце от тийнейджъри, заради последното им увлечение. Велосипедисти обикалят крайните квартали и отвиват капачките на гумите на паркираните коли.  Гневни водачи вече се опитаха да се справят със ситуацията като постнаха в мрежата и записи от охранителни камери.

Там ясно се вижда как деца от Кюстендил на предполагаема  възраст 10-12 години спират до колите, отвиват капачките на автомобилните гуми и  отново се качват на колелетата. „Лошото е, че са цяла групичка велосипедисти, прикриват се, ако единият се наведе да направи пакостта”, коментира 39-годишен кюстендилец

„Много пъти дори липсата на тази капачка води до това гумата да стане капла и закъснявам за работа, докато я въведа в изправност”, заявява жител на кв. „Запад”, работещ в държавната администрация. „За децата, ако е игра, за нас не е. Представете си на път изведнъж ти изпусне гумата, какво може да се случи.  Със сигурност е предпоставка за ПТП“,  недоволстваше друг кюстендилец.

Досега два са клиповете на злосторниците, качени в социалните мрежи. „Надяваме се родителите да познаят децата си и да им обяснят, че това не е безобидна игра и да вземат съответните мерки. Нищо чудно поради многото ангажименти семействата дори да не знаят какво правят”, категорични са потърпевши водачи от Кюстендил.

ГЕРГАНА ИВАНОВАДесетки водачи пропищяха от набезите на децата

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *