Refan-728×90-July-2019

Тиквеник с готови кори

Продукти

1 пакет кори за баница
1 кг тиква
200 г орехови ядки
1 ч.ч. олио
250 г захар
канела
2 пакетчета ванилия
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Обелената и почистената от семената тиква настъргваме на ренде или с кухненски робот. Колкото по-ситна е тиквата, толкова по-бързо ще се сготви. В тенджерка или друг дълбок съд задушаваме тиквата с малко олио и добавяме вода (около 1 к.ч.), за да омекне. Добавяме захарта, канелата, ванилията и орехите, които могат да бъдат смлени на ситно или счукани на по-големи парченца.

Взимаме по две кори и намазваме с мазнина. Слагаме от плънката върху корите и навиваме. Тавата, в която ще печем тиквеника, също трябва да е намазана с мазнина. Печем на около 170-180 градуса за 40-45 минути, докато хубаво се зачерви. След като извадим от фурната, напръскваме с малко вода и завиваме с кърпа. При поднасяне може да поръсим с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *