Refan-728×90-July-2019

Тиквен сладкиш с орехи и канела

Необходими продукти:

тиква обелена и изчистена от семките – 500 гр. 
орехови ядки – 150 гр.
захар – 200 гр. 
меко краве масло – 200 гр.
брашно – 225 гр. 
яйца 3 бр. 
канела – 5 гр. 
бакпулвер – 10 гр. 
ванилия – 1 бр.
сол – една щипка 
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на кубчета по 1 см. и сварете в гореща вода до готовност. Внимавайте да не я преварите, защото така ще се разпаднат кубчетата. Отцедете добре и оставете да се охлади. 

В голяма купа разбийте мекото масло и захарта на пухкав крем. Постепенно, без да спирате миксера, добавете на части разбитите предварително яйца. Сипете ванилията и канелата. Прибавете брашното с бакпулвера и солта. Добавяйте и тях на интервали.

Натрошете ореховите ядки на ситно без да ги смилате. Прибавете ги към тестото заедно с охладените тиквени кубчета. Разбъркайте внимателно, докато се смесят равномерно. 

Покрийте дъното на форма с ринг (диаметър 26 см.) с хартия за печене. Намаслете нея и стените. Изсипете сместа и загладете. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 50 мин. Оставете да се охлади и отстранете от формата. Поръсете с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *