HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тиквен чийзкейк без печене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

190 г обикновени бисквити
100 г масло
3 с.л. мед
150 г пълномаслена извара
400 г заквасена сметана
20 г желатин
300 г тиква
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се натрошават на трохи с помощта на блендера. В купа се смесват с разтопеното масло и меда. Бисквитената смес се оформя като основа на тортата (в тортена форма със свалящи се стени) като хубаво се притиска, за да се получи блат. Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара, след което се пюрира, добавя се един от двата набъбнали и стопени желатина, подправя се с ванилия.

Белият крем се прави като се разбива хубаво изварата със захар на вкус и заквасената сметана докато се получи гладка смес. Към крема се добавя вторият желатин.

В охладената форма с бисквитена основа се изсипва първо белият крем, а върху него тиквената смес. С въртеливи леки движения с лъжица се правят леки вълни в тортата за да се постигнат красиви шарки от смесването на двата крема. Чийзкейкът се оставя поне 2-3 часа в хладилник, за да стегне хубаво желатинът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *