Тиквичките – дар за мъжката потентност

Манганът в тиквичките има благоприятен ефект върху повишаването на либидото, а фитонутриентите намаляват симптомите на уголемена простата, което затруднява мъжете да уринират и понякога да правят секс.

В ботаническо отношение тиквичките се считат за плодове, но в кухните в някои части на света те се приготвят по същия начин като останалите градински зеленчуци. Месестата част на тиквичките има много хранителни вещества, така че трябва да ги включваме по-често в менюто, но повечето от полезните вещества са в кожата им, така че не е желателно да ги белите. Ето за какво са полезни тиквичките, според „Плусинфо“:

Те са пазители на простатата

Тиквичките могат да се нарекат истинска мъжка храна. Манганът в тиквичките има благоприятен ефект върху повишаването на либидото, а фитонутриентите намаляват симптомите на уголемена простата, което затруднява мъжете да уринират и понякога да правят секс.

Те стимулират храносмилането

100 грама тиквички съдържат 1 грам диетични фибри, поради което този летен зеленчук се препоръчва за тези, които страдат от запек. Той не само насища, но и стимулира храносмилането и прочиства червата от токсини.

Тиквичките са диетична храна, защото повече от 90% от тях са вода. Така че не е изненадващо, че в 100 грама има само 16 калории. Най-добре е да се запържат леко в малко здравословна мазнина.

Те намаляват кръвното налягане

Тиквичките са отличен източник на витамини В и С, които регулират работата на сърцето и понижават кръвното налягане, както и предотвратяват различни заболявания на кръвоносната система. Имайте предвид, че повечето хранителни вещества са в кората, така че не ги белете.

Ускоряват заздравяването на рани

Както вече стана ясно, в тиквичките има значителни количества манган, което е ключово за производството на аминокиселината пролин, която стимулира производството на колаген, което прави кожата по-здрава, но също така ускорява процеса на зарастване на рани. /БГНЕС

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *