Refan-728×90-July-2019

Тиквички на фурна с кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5-6 тиквички
5-6 глави стар лук
1-2 моркова
олио
копър
чесън
черен пипер
червен пипер
сол
кимион
3 яйца
100 г настърган кашкавал
6-7 скил. счукан чесън
кубче бульон или пикантина
прясно мляко/к.мляко./сметана по избор
5-6 с.л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измити и обелени тиквичките се нарязват на кръгчета. Аз не ги беля. Подреждат се керемидообразно в тава, намазана с олио предварително. Поръсват се със сол, сух бульон или пикантина, черен пипер, червен пипер и леко с брашно накрая. Поливат се леко с олио. Слагат се в загрята фурна на силно за около час. През това време, докато се пекат тиквичките, в тенджера слагаме олио, настърганите моркови и нарязаният лук на полумесеци, или на едро. Задушаваме ги на бавен огън до готовност. Добавяме счукан чесън, копър, черен пипер и кимион млян, пресен магданоз. Подправките са по желание на домакинята. След като тиквичките са готови запечени, върху тях се изсипва тази смес от лук, моркови и подправките. Сместа се разпределя равномерно върху изпечените тиквички навсякъде. Веднага върху тази смес се прави и заливката. Тя е от настъргания кашкавал, 3-4 яйца, 3-5 с.л. брашно, 1/2 ч.ч пр. мляко/к.мляко/сметана, малко сол, черен пипер. Отново се връща тавата във фурната за допичане на заливката до златисто.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *