Тиквички по гръцки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • тиквички – 3 – 4 броя
  • олио – за пържене
  • зехтин – 2 – 3 с.л.
  • брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.

Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки.

Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия, за да поемат мазнината.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *