Refan-728×90-July-2019

Тиквички с кашкавал на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 тиквички 
80 г твърд кашкавал 
подправки по избор: 
1 ч.л.черен пипер1/2 ч.л.червен пипер1/2 ч.л.кимион на зърна и млян1 ч.л.чесън на прах… 
сол 

за соса: 
кисело мляко или заквасена сметана 
4-5 скилидки чесън, счукани 
копър 
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквичките не ги беля. Разрязвам ги на две по дължина, и всяка половина на още две . Всяка от тях режем на по три части по дължина.Подреждаме ги една до друга плътно в тава, застлана с хартия за печене. В купа смесвам кашкавала със солта и останалите подправки. Може да си добавите и други, каквито ви харесват. Поръсваме навсякъде от кашкавалената смес и поставяме във предварително загрята фурна на 200 за 10 мин, после само на горно печене още 5 минутки. Тиквичките трябва да останат леко хрупкави.Докато тиквичките са във фурната, си подготвям соса за сервиране . Може да е със заквасена сметана, аз го правя със кисело мляко. В купа смесвам една кофичка кисело мляко, добавям ситно нарязан копър, малко сол и счуканият чесън. Когато тиквичките са изпечени сервирам със млечно чесновият сос. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *