Тикнаха зад решетките мъж от Кюстендил за кражба на ръчна количка

Съдът тикна зад решетките мъж от Кюстендил след кражба на ръчна количка. Асен Ангелов от ромския квартал „Изток” ще лежи в Бобовдолския затвор две години при първоначален строг режим, тъй като е с богато криминално досие. Ефективната присъда е по водено бързо производство.

В края на миналия месец Асен Ангелов останал без пари и търсел начин как да си осигури средства, за да купи наркотични вещества. Тръгнал към центъра на Кюстендил и на ул. „Овощарска“ забелязал постройка без прозорци и дограма. На тяхно място били поставени черни платна. С ръце избутал едно от платната, което се намирало откъм улицата, и влязъл в постройката. В нея намерил само една ръчна количка с гумирано колело. Изнесъл ръчната количка през прозореца и с нея отишъл в кв. „Изток“, където я продал за сумата от 10 лв. на свой познат.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия от органите на полицията Ангелов бил установен и признал за извършената кражба. Намерен бил и купувачът на количката, която впоследствие била върната на собственика. Стойността на отнетата вещ е 67.50 лв.

Асен Ангелов е многократно осъждан за престъпления от общ характер. След приключване на разследването присъдата е окончателна, след като той поиска споразумение с Районната прокуратура, а съдът го одобри.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *