HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Тираджия арестуван на събора в Лешко, шамаросал публично бившата си приятелка и душил гаджето й

Тираджия от Благоевград бе арестуван, след като шамароса бившата си приятелка на събора в село Лешко. Екшънът станал пред очите на полицаите, които се грижили за спазването на обществения ред по време на празника Голяма Богородица.

48-годишният Румен Палахански се приближил към масата на Любима Ангелова и я помолил да дойде малко да си поговорят. Отишли до църквата, където започнал да й държи сметка за компанията, в която била, и започнал да я заплашва: „Какъв е тоя боклук с тебе? Искаш ли да му отрежа главата?”, заканил се бившият й приятел, който бил прекалил с алкохола. Жената видяла, че е пиян, и тръгнала обратно към масата, но той я дръпнал за ръката и я ударил. Като видял това, Георги Ханджийски скочил и тръгнал към тях. Двамата мъже влезли във физически сблъсък, който продължил няколко минути, тъй като разправията била прекратена от полицаите Станислав Милев и Георги Иванов.

Румен Палахански е задържан в Първо РУП – Благоевград за 24 ч., като изтрезнял, той започнал да се извинява. След като дал обяснения, към които е приобщена и жалбата на Георги Ханджийски и показанията на свидетелите, му е съставен акт за дребно хулиганство и вчера той бе изправен в съда. Румен Палахански се отказа от адвокатска защита и още в самото начало изрази съжаление за случката, за която няма ясен спомен, тъй като бил много пиян.

Това потвърди и Любима Ангелова, която бе призована от прокурор Красимир Тодоров като свидетел.

„Много се учудих от реакцията му, тъй като когато не е пил, изобщо не ме поглежда. Казах му, че е пиян и не е той човекът, който ще ми каже с кого да съм. Аз сама си избирам приятелите и любовниците. Тогава той ме дръпна и посегна да ме удари. Приятелят ми Георги се притече на помощ. Румен го стисна да го души. Полицейската кола беше наблизо. Дойдоха полицаите и го задържаха“, разказа 36-годишната Любима в съдебната зала.

„Намесих се, като видях, че я удари. Всичко трая около минута-две”, каза и Георги Ханджийски.

Показания даде и 24-годишният Владимир Табутов, който видял как двамата мъже са сбутали, но бързо били разтървани след намесата на служителите на реда. С разпита на полицаите Станислав Милев и Георги Иванов, които обясниха за предприетите от тях действия, съдебното следствие приключи.

Прокурор Красимир Тодоров пледира за наказание от 15 денонощия арест за нарушителя, за да може, докато е заключен, да осъзнае какво е направил. В правото си на защита Румен Палахански помоли да не бъде задържан, а глобен.

Съдия Владимир Пензов реши, че за хулиганската проява следва да понесе наказание глоба от 300 лв. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *