Тирамису

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • бишкоти – 200 г савоярди
  • еспресо – 400 мл сварено
  • ликьор – 3 с.л. амарето
  • пудра захар – 150 г
  • яйца – 4 бр.
  • маскарпоне – 350 г
  • какао – 2 с.л. на прах
  • шоколад – 100 г настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.

Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.

Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране се поръсва с настърган шоколад.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *