Тир помете велосипедист, мъжът потрошен в болница

Възрастен велосипедист пострада на пешеходна пътека в Кюстендил, след като бе блъснат от товарен камион, превозващ асфалт. Произшествието стана на главната улица „Цар Освободител” в района на кооперативния пазар.

Пострадалият Валентин, който е на 70 години, е настанен в кюстендилската болница. По първоначални данни е с различни наранявания, но няма опасност за живота му.

„Чухме линейката, и после разбрахме, че е станал инцидент. Човекът беше възрастен, ама казаха, че се е отървал леко. Тук движението е натоварено, но шофьорите спазват ограничението и изчакват на пешеходната пътека“, коментира продавачка на вестници.

В цветарския магазин също разбрали впоследствие за катастрофата. „Дойдох малко по-късно, от хората тук чухме, че е пострадал велосипедист, но слава богу, жив е”, споделя собственичката.

Николай Велков, дългогодишен директор на ДАИ, вече пенсионер, като вещо лице измерваше спирачния път на превозното средство. Дознатели пък разпитваха очевидци на катастрофата. Според тях камионът е изчакал поне минута на пешеходната пътека, когато велосипедистът, предприемайки ляв завой, направо е налетял на камиона. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *