Топ теми

ТИХ СТАРТ НА СТ. „ХРИСТО БОТЕВ“! Младок от школата получи най-желания подарък за именния си ден – професионален договор с орлетата

Младок от школата получи най-желания подарък за именния си ден. На първата тренировка за новата година вчера професионален договор с родния „Пирин“ сключи крилото Иван Тасев. Нетипична тишина цареше на стадион „Христо Ботев“ на старта на зимната подготовка заради епидемичните мерки. Малцината фенове, настанили се покрай оградата откъм сектор „Бадеми“, ограничиха присъствието си с няколко бомбички преди водосвета и с окуражителни възгласи. Тестовете за Ковид-19 на всички футболисти са с отрицателен знак, което не предизвика изненада предвид факта, че преди и по време на паузата 70 процента от отбора са преборили заразата.

За първи път двама свещеници отслужиха традиционния водосвет за здраве и успех в първенството, завиден синхрон показаха отец Андон Шавулев и бараковският поп Светослав, който в последния момент получи покана да се присъедини към по-опитния си колега и оправда доверието. 24-ма играчи изведе на терена помощник-треньорът Радослав Митревски, който до края на седмицата ще замества титулярния наставник Уорън Фийни, на когото клубното ръководство отпусна няколко дни допълнителна почивка.От чуждестранните легионери на линия бяха грузинецът Гурам Гощелиани и швейцарският страж Франческо Руберто, който заедно с другите двама вратари Петър Петров и Исмет Кисьо все още са в очакване на решение кой да си събере багажа след привличането на Димитър Шейтанов. Британецът Конър Хендерсън и Джон-Кристоф Аийна летят за България днес, потвърдена бе раздялата със скъпоплатената резерва Джордж Оукли.

„Тръгваме с нагласата да се подготвим добре и да влезем в „А“ група като първенци във Втора лига”, лаконичен бе капитанът Николай Бодуров. Голмайсторът на тима Преслав Йорданов пък си пожела повече негови съотборници да поразяват занапред противниковите мрежи. „Когато има конкуренция, се вдига нивото на отбора. Пролетният полусезон ще бъде тежък. Няма слаби отбори, на някои места терените са лоши, но ние вече се сработихме и вярвам, че ще успеем да изпълним целта“, заключи таранът.

Вратарят Димитър Шейтанов увери, че е готов за предизвикателството да се пребори за място под слънцето на пост номер 1. „Отборът разполага с добри играчи под рамката, но аз ще направя всичко възможно да оправдая трансфера си в Благоевград. Щастлив съм, че идвам в клуб с огромна история, с която аз съм добре запознат, още повече че съм от този край“, заяви първото и единствено засега сигурно зимно попълнение на зелено-белите.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *