Това е любимата дреха на толкова много жени, но се оказва пагубна за здравето!

Следващия път, преди да си купите дънки, вземете чифт, който е най-удобен за вас, а не просто защото е модерен.

Винаги проверявайте дънките преди покупка като се наведете и клекнете, за да проверите нивото на комфорт. Панталонът следва да осигури гъвкавост при движението на краката ви, особено на бедрата и задните части.

 Никога не се опитвайте да се поберете в дрехи с малки размери. Това може да свърши с увреждане на тялото ви.Има огромни недостатъци, скрити в дънките с ниска талия. Те може да подчертават вашата фигура и може да са модерни, но дългосрочните последици са опустошителни, пише Блиц.

Лекарите предупреждават, колко е вредно носенето на тясна дреха за всички нас.

При 35-годишната жена действително е установено, че страда от “синдрома на тесните панталони”. Тя често се оплаквала от болки в краката. Когато отишла на лекар са констатирани тежък вътрешен кръвоизлив и оток в мускулите на краката. В болницата, лекарите е трябвало да отрежат панталоните, за да я съблекат. Тази травма се лекува в продължение на няколко седмици.

1.Тесните дрехи спират циркулирането на кръвта

Това е изключително важна функция особено за долните крайници, защото предпазва глезените ви от оттичане.

Неправилното циркулиране на кръвта в тялото е опасна за здравето, защото може да доведе до чувство на умора и отпадналост. Когато дрехите ви са плътно прилепнали около краката или бедрата ви, сърцето ви работи по-усилено, за да компенсира нарушеното кръвообращение.

2.Насърчава появата на разширени вени

Това е изключително често проблем сред жените. Хормонът прогестерон е причината за разширените вени.

Когато дрехите ви са прекалено тесни, кръвообращението ви е нарушено и това може да влоши състоянието на вените ви.

 Според направено проучване 31% от жените имат разширени вени. Състоянието им може да се влоши от употребата на контрацептиви, носенето на тесни панталони и стоенето в изправено положение дълго време.3.Ускорява развитието на целулита

Това е друг голям проблем сред жените.

В действителност тесните дрехи не водят до целулит, но ускоряват появата му. Причината се крие в това, че те нарушават кръвообращението и насърчават формирането на мастни депа по бедрата.

4.Не ви позволяват да “дишате”

Натискът върху белите дробове и трахеята, упражняван от тесните дрехи, може да ви попречи да дишате нормално.

Когато обмяната на газове в областта на гърдите  не се извършва правилно, може да ускори окислението на клетките ви. А това от своя страна води до преждевременно стареене.

Ако не се извършва правилно, т. нар. „плитко“ дишане не снабдява мозъка с достатъчно количество кислород. Това може да доведе до стрес и загуба на концентрация.

Така че тесните дрехи не спомагат отпускането и отмората – точно обратното.

5.Водят до болка в гърба

Може би си мислите, че едното няма връзка с другото, но е достатъчно да направите един бърз тест и ще се уверите, че тесните дрехи са една от причините за болка в лумбалната област и в таза.

Носенето на дрехи ограничаващи движенията ви, ви кара да използвате повече определени мускули, като същевременно гръбначния ви стълб също страда от пренатоварване.

 Бедрата ви са притиснати и трудно поемат тежестта на тялото ви, която нормално поемат без проблем. Ако ръцете и краката ви не могат да се движат свободно, в края на деня ще чувствате тежест с болки и изтръпвания.6.Забавят храносмилането

Когато панталонът или коланът ви са прекалено стегнати, не позволяват на стомаха ви да се разшири по време на ядене и след това.

Стомахът се разширява по време на процеса на храносмилане поради необходимите киселини.

Поради тази причина тесните дрехи забавят храносмилането, водят до увеличаване на киселинността и поява на рефлукс. Освен това могат да причинят поява на запек, болка в чревния тракт и подуване на стомаха.

7.Улеснява развитието на вагиналните инфекции

Носенето на тесни дрехи повишава температурата и влажността. В гениталната област това води до появата на гъбички и бактерии. В резултат се появяват неприятна миризма и проблеми като гъбичниинфекции.

При мъжете тесните дрехи и панталони могат да се отразят върху количеството и качеството на спермата и да причинят болка и напрежение в тестисите.

8.Поява на кожни проблеми

Кожата ви също може да страда, защото не успява да “диша.”

Много неща могат да се появят, ако панталонът или полата ви са тесни и ушити от материя ,която не позволява дишане. Това може да доведе до зачервяване, сърбеж и дори до враснали косми по краката (защото космите не могат да растат нормално).

9.Засилват изпотяването

И накрая, неприятната миризма на подмишниците, ходилата и в гениталната област може да се дължи на стегнатите дрехи.

Дрехите направени от материи като найлон и ликра са още по-неприятни, защото се превръщат в благодатна среда за развиване на всички видове бактерии.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *