Това е най-голямата грешка при варенето на яйца

Лекарите не препоръчват да се ядат сурови яйца, сега се оказва обаче, че те не трябва и да се преваряват. Ако процесът на варене продължи повече от 10 минути, могат да се образуват потенциално опасни токсични съединения, казват лекарите, съобщава glas.bg.

В случай на продължително варене на яйцата се образуват железни сулфиди, те покриват жълтъците със зеленикав слой. Ако пиете яйцата сурови, съществува риск от заразяване със салмонела, които причиняват остро чревно отравяне. Варените жълтъци пък не се препоръчват на хора, страдащи от диабет, сърдечни и съдови заболявания поради холестерола, тъй като може да бъде вредно. 

Със значителни количества варени яйца са възможни някои нарушения във функционирането на бъбреците и черния дроб. В хода на разграждането на протеина в организма се образува голямо количество урея и органът работи в засилен режим.

За да поддържат ерекция, на мъжете не се препоръчва да ядат много от този продукт. Плаки от холестерол, попадайки в простатната жлеза, нарушават кръвообращението в нея, в резултат на това това може да причини рак. Разрешено е да се яде един жълтък и три белтъка всеки ден. В този случай тялото получава приемлива доза биотин, омега-3, фосфор, витамини А, Е, К и В12, калций, фолиева киселина и селен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *