HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Това е последната воля на починалата стоматологична сестра Венета Икономова

Синът и дъщерята на стоматологичната сестра Венета Икономова изпълниха последната воля на майка си и направиха дарение на благоевградската болница.

„Майка ни беше изключително скромен и отзивчив човек, целия си живот бе посветила в оказване на здравна грижа на хората, това бе й нейната последна мечта – да помогне на тези, които имат нужда”, каза синът й Иван Икономов ден след тежата загуба.

Той заедно със сестра си Дафинка, която работи като фармацевт в Америка, дариха на хирургично отделение мултифункционално реанимационно легло, което веднага е монтирано, и превързочни материали.

„Дарението по воля на майка ни в знак на уважение е да бъде в хирургия при д-р Димитър Димитров, с когото се познават от дълги години. Пристигнахме от Америка на 6 юни, само след две седмици тя издъхна на родна земя”, каза дъщерята Дафинка, която превъзмогна мъката и поясни: „За огромно съжаление 6 месеца след поставяне на тежката диагноза коварното заболяване отне живота на майка ми, но дори и след смъртта си тя оставя диря в медицината, сега мултифункционалното легло ще бъде в полза на пациентите”, заключи дъщерята.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *