Това е хладнокръвният убиец от Чехия, заклал приятеля си Кирил

18-годишният мъж, който закла българина Кирил Велков в чешкия град Пилзен, е направил пълни самопризнания. Той е живял с жертвата си в една стая в общежитие. През последните няколко месеци често сменял работата си, бил нервен, искал пари назаем от наши сънародници там. Полицията в чешкия град все още не съобщава мотивите за жестокото престъпление, съобщи Блиц.

По време на разпитите убиецът твърдял, че двамата се скарали, той се ядосал, взел ножа и го пробол смъртоносно. Убиецът бил арестуван след спецакция в Прага Разследващите установили, че убиецът опитал да разчисти следите си, опаковал си багажа и заминал за Прага.

Криминалистите организирали акция по залавянето му и го причакали на автогара „Флоренц”, малко преди да се качи на автобус за България. Медиите в Чехия цитират източници от полицията, според които е намерен ножът, с който е станало убийството и по него са били отпечатъците на 18-годишния българин.

Жертвата – 39-годишния Кирил Велков е описван от колегите си като добър и точен човек. Тялото му е открито, след като те се усъмнили, че не е дошъл на работа, защото не му било присъщо да отсъства. Вечерта полицията отишла по сигнал в общежитието, където Кирил живеел и там открили в локва кръв трупа му.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *