ТОВА, КОЕТО ПУБЛИКАТА НА THE BRAVA FEST НЕ РАЗБРА! Кметът Росен Георгиев си изгуби ключовете и специалния подарък за Джон Лоутън – дъбравска гроздова, специална селекция, остана заключена в кабинета му

Световната рок звезда Джон Лоутън преживя 20-минутен ад по време на  кошмарна буря с градушка на сцената на The Brava Fest и си тръгна без подаръците, които му бе приготвил кметът на с. Дъбрава Росен Георгиев. Вокалът на легендарната група „Юрая Хийп” бе „черешката на тортата“ и заедно с Б.Т.Р. закриха миналата вечер третото издание на феста в благоевградското село. Два часа преди финалната вечер организатори и участници попаднали в „окото“ на кошмарна буря и никой не бил сигурен, че концертът ще се състои. Джон Лоутън и Б.Т.Р. пристигнаха в Дъбрава около 5 часа следобед за саунд чек и да се подготвят за изявата, но времето обърка плановете на организатори и участници. За минути буквално градоносни облаци се събрали над селото и започнал да се лее дъжд, примесен с градушка. Всички музиканти и организатори се втурнали да спасяват техниката да не я отнесе бурният вятър. Джон Лоутън, наред с момчетата от Б.Т.Р. буквално удържали сцената да не падне. Рок легендата от „Юрая Хийп” през цялото време държал винила с логото на фестивала да не литне и това, което по-късно екзалтираната публика не забеляза, бе, че той бе леко нагънат, защото нямало време да го опънат идеално, както бе предните две вечери. В опит да спаси един от огромните чадъри в зоната с балите слама, понесени от вихрушката, кметът Росен Георгиев също „прелетял“ няколко метра. Бурята вилняла двайсетина минути и като отминала, всички били мокри до кости. Водата на сцената била 4 пръста, но с общи  усилия всички присъстващи музиканти, организатори, екипа от музикалното училище „Престо“ начело с Цветомира Съботинова, на китариста на благоевградската банда „Блек Роуз“ Емил Ирибозов и заклетия рокаджия Христо Янков, дошли по-рано, успели да съберат водата с парцали и да попият влагата от инструментите с цял чувал салфетки, като дори се наложило да прибегнат до сешоари, за да са сигурни, че няма да се създаде проблем с електричеството. За късмет в сградата на кметството имало резервен комплект разклонители, та мокрите били подменени, да не стане по-голяма беля.

Публиката, която започна да се събира два часа по- късно, така и не разбра за кошмара, преживян малко преди това от участниците в рок събитието, и вероятно затова не всички разбраха думите на Наско от Б.Т.Р., с които той откри вечерта „ Все пак концерт ще има!“.

Купонът започна със закъснение, но Б.Т.Р. и Джон Лоутън не съкратиха програмата си и тя продължи малко над 2 часа. Стотици  гърла пяха през септември „ July morning” и най-големите хитове на” Юрая Хийп” и Б.Т.Р., а на финала кметът Росен Георгиев, помощникът му Цонко Цонев- Кметъла и Наско от Б.Т.Р. станаха беквокали на рок легендата.

Джон Лоутън не отказа автографи и снимки на феновете си, въпреки че това го държа още половин час при сцената в Дъбрава. За огромно съжаление на кмета рок звездата не можа да си получи приготвения специален подарък – бутилка дъбравска ракия еликсир, произведена от миналогодишния Цар на виното в селото Евгени Атанасов, и шише вино. Причината бе най- прозаичната, кметът не можа да си намери ключовете от стаята, в която ги бе оставил по- рано през деня. Оказа се, че са изпаднали на поляната по време на бурята, най-вероятно, докато е дърпал чадърите да не отлетят, защото вчера сутринта ги откри в същия район.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *