Това са 5-те най-глупави породи кучета

Има пет породи, които заемат последно място по интелигентност според Стенли Корен, професор по кучешка психология в Университета на Британска Колумбия. Те правят по-скоро лошо впечатление, що се отнася до послушание и способност за учене. Ето за кои кучета става дума:

1. Афганската хрътка трудно се поддава на дресировка

Афганската хрътка е най-глупавото куче според класацията на Корен. Тя е саможива и доста своенравна, което затруднява възпитанието й. Стопаните на тази порода трябва да се въоръжат с безгранично търпение.

2. Басенджи е истински твърдоглавец

Второ място в списъка на най-глупавите породи заемат басенджи. Тези кучета минават за много темпераментни и се нуждаят от голяма свобода на движение. Освен това басенджи са известни с ината си и често подлагат на изпитание търпението на собствениците си.

3. Английския булдог го избива на агресия

На трето място по глупост е английският булдог. По телосложението и муцуната му лесно може да се познае, че по-рано тези животни са били отглеждани и обучавани за атакуващи кучета. Макар често да изглеждат кротки и спокойни, те бързо могат да станат агресивни, ако ги раздразнят или се почувстват застрашени.

4. Чау-чау – верен, но глупавичък

За разлика от чау-чау, който заема четвъртото място. Тази порода се числи към семейството на азиатските шпицове. Синият език и синкавата паст са характерни за това куче, което по принцип се смята за особено спокойно и вярно. Чау-чау са много твърдоглави и се стремят към лидерство във всяка глутница. Стопаните им трябва да се наложат и да им покажат кой е алфа водачът. Тъй като не обичат да се подчиняват, кучетата чау-чау минават за не особено интелигентни.

5. Борзая е обичлив придружител

Борзая или руската хрътка заема пето място в списъка на най-глупавите породи. В родната си Русия борзая първоначално били използвани за лов на самури и лисици. Това куче се смята за кротко и любвеобилно.

Естествено, в крайна сметка няма значение колко умно е едно куче според учените.  Когато стопанинът се разбира със своя четириног другар, тестовете за интелигентност минават на заден план.obekti.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *